12.4.11

Mano batai buvo...

Pavasarį ne tik nuo pečių, bet ir nuo kojų nusimetame sunkumus, ilgaausius batus keičiame bateliais. Į gatves pabyra aukštakulniai ar žemakulniai, ekstravagantiški ar kuklūs, spalvoti ar klasikiniai vienspalviai ir kitos įmantrybės papuošiančios moters kojas. Atšilus orams ne tik palengviname savo kelią, bet ir pagražiname. Pasirodo batų mados tendencijos neribotos, tereikia lakios fantazijos ir užsispyrimo. 

Kiekviena kuklia suknele apsirengusi mergina gali tapti pelene, pasidabinusi stilingais ekstravagantiškais bateliais, ir čia visai nereikia princo. Šios pasakos moralas nuslėpė tai, kad pora batelių gali pakeisti gyvenimą, savotiška aliuzija į tai, kad moters gyvenime batai yra itin svarbus atributas. Prisimenant filmo „Seksas ir miestas“ pagrindinės veikėjos Keri Bretšou maniją batams, prieš akis išnyra tobulo gyvenimo vizija, madingi drabužiai, vyrai ir pasisekimas. Tikriausiai ne viena moteris atsidūrusi akistatoje su gražiais batais neišvengia dviprasmiškų jausmų antplūdžio, pasiklysta tarp „reikia“ ir „trokšu“.

Aistras pakursto ir kiekvienais metais naujas madas diktuojantys dizaineriai, pasiūlantys nemenką batų ir batelių pasirinkimą. Šiais laikais galima aptikti daug hibridinių variantų, tokių kaip sportinių ir aukštakulnių batelių arba ilgaaulių batų ir basučių samplaikas. Bet postmoderni visuomenė nebijo iššūkių, ypatingai tų, kuriuos siūlo visame pasaulyje pripažinti dizaineriai. Kaip tik jums noriu pristatyti virtualų batų muziejų, kuriame galite rasti batų, pranokstančių įmantriausias fantazijas.

Internetiniame tinklapyje Virtualshoemuseum.com, batai sugrupuoti pagal kiekvieno poreikius, nuo spalvų, stiliaus, ilgio ar dizainerio iki panaudos formų, skirtų šokiams, vestuvėms, sportui ar kaip interjero detalė. Norinčios paryškinti atitinkamas savo kojų vietas (kulkšnį, kulną, keltį ar pirštus), čia gali rinktis iš atskiro asortimento. 

Viskas šioje svetainėje sukasi apie batus, čia avalynė ne tik praktiška aprangos detalė, bet ir menas. 2004 metais svetainę įkūrė Liza Snook, ne tik batų kūrėja, bet ir mylėtoja, į vieną virtualią erdvę sudėjusi kalbą įvairiausių batų. Ji norėjo atrasti vietą, kurioje galima būtų batus sudėlioti į atskiras sekcijas, sugrupuoti esamą įvairovę pagal atskirus dizainerius, medžiagas, stilių, tipą ar spalvas. Vis tik pati tinklapio įkūrėja prisipažįsta, kad „kaskart įsimyliu batus besilankydama tikrose parduotuvėse“. Liza jau daug metų kolekcionuoja batus ir viską, kas su jais susiję - nuo asmeninės knygų bibliotekos apie batus, lėlių Barbių batelių bei suvenyrų, kuriuose Liza vadina „shoevenirs“. 

Kolekcionierė ne tik mėgsta paganyti akis po išsiskiriančios avalynės lentynas, bet dažnai pati pasipuošia savo kolekcijos laimikiais. 

Tenka pripažinti, kad mada tėra trumpalaikis dalykas, tuo tarpu stilius - ilgaamžis, šiame muziejuje viršų ima ilgaamžiškumas ir nuotaika. Konservatyvioms nuostatoms čia per mažai vietos, nes visos lentynos užpildytos avangardinėmis kojų puošmenomis.

Kad kelias nedulkėtų!

 





 
Visą muziejų galite apžiūrėti: http://www.virtualshoemuseum.com

1 komentaras: