21.11.12

Žalia samsara



Beveik visi su gyvybe susiję reiškiniai pasižymi vienokiu ar kitokiu sukimusi. Gyvenimas iš tiesų kartais primena savotišką samsarą, nuolatinį atgimimo ir gyvenimo ratą, dar kitaip vadinamą „Būties ratu“ – Žemės planeta, metai, diena ir naktis, gimimas ir mirtis – nuolatinis cikliškumas. Net verdant sriubą ją reikia nuolatos maišyti, kad neprisviltų, taip ir gyvenime, jei tik ilgiau paliksi „puodą“ be priežiūros (pamaišymo) tuoj kas nors atsitiks – išbėgs, prisvils ar dar balažin kas nutik. Ratas – sukasi, kad važiuotų. „Reduce reuse recycle“ ratas šiuo metu atrodo neišvengiama kasdienybė, būtinybė, atsakomybė. Visa tai stipriai susiję su žaliavimu, gamta – kuo jos daugiau tuo geriau (deja, ne visiems pasaulio gyventojams taip atrodo, aniems žalia – pinigo spalva, dėl kitokio žaliavimo jie kovoja...). 

Tikriausiai daugelis žalios spalvos pasigenda kai languose įsiklijuoja rudens peizažo „fototapetai“, kai pageltę lapai telieka klampia ruda purvo kauke sunkių batų padams. Pasak spalvos terapijos teorijų: „Žalia spalva yra harmonijos ir vaisingumo spalva. Ja gydomi nervų sistemos sutrikimai ir širdies ligos. Ši spalva suteikia pusiausvyrą emocijoms, ramina jausmus. Žalia yra laikoma viena stipriausių gydančių spalvų, nes stimuliuoja augimą, padeda gydant lūžusius kaulus bei atnaujina pažeistus audinius. Žalia padeda nėščioms moterims nusiraminti ir atsipalaiduoti.“
 
Beveik neabejoju, kad kiekvienas savo kailiu esame patyręs spalvų poveikį, jau nuo vaikystės spalvinome paveikslėlius spalvojimo knygutėse, o dažnas kuris itin dažnai naudodavo vieną dominuojančia, jam, matyt, maloniausią spalvą, nepaisant spalvojimo taisyklių ar derinimo, kartais meškinas tapdavo mėlynas ar raudonas, fantastiškasis nuostabusis, suaugusiems – nesąmonė, vaikams – kuo tikriausias, nes gražiausias toks. Ir t.t. ir pan. 

Skolinu iš: guardian.co.uk

Šiandien ir aš šiek tiek žaliuoju... Šiek tiek gal iš pykčio, bet juk žalia spalva harmonijos spalva – regis šiuo atveju labai paradoksalus tas posakis „pažaliavęs iš pykčio“ :) 

Iškalbi šiandien kaip niekad :)


Foto skolinta iš: www.flashyourweb.com




Per žiemą kiekvienas galime šį bei tą nuveikti, kad kitais metais vėl būtų žalia...


Paveiksl. skolintas iš: http://www.green-salon.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą